Volg ons op Facebook Volg ons op Facebook

Over SVH Jeugd Waterpolo

Bij SVH zijn ook de jongste leden van harte welkom!

Heb je minimaal je A diploma behaald, hou je van zwemmen of wil je gewoon een ontzettend leuke teamsport proberen? Dan is daar plaats voor bij Sport Vereniging Hillegersberg voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar. Echter adviseren wij om ook je B diploma te halen zodat je goed voorbereid bent op het sporten in het water!

SVH Jeugd waterpolo

Er zijn 7 leeftijdsgroepen waarin uw kind kan worden onderverdeeld:

  • Mini pupillen 5, 6, 7 jaar (geen wedstrijden)
  • Mini pupillen 7, 8, 9 jaar (geen wedstrijden)
  • E-Jeugd onder 11 jaar
  • D-Jeugd onder 13 jaar
  • C-Jeugd onder 15 jaar
  • B-Jeugd onder 17 jaar
  • A-Jeugd onder 19 jaar

In de categorie Mini pupillen 5, 6, 7 jaar kunt uw kind direct beginnen na het behalen van zwemdiploma's. Tijdens één trainingsuur per week wordt er spelenderwijs met alle aspecten van het waterpolo kennis gemaakt. De kinderen leren in ondiep water (er kan worden gestaan op de bodem) op speelse wijze hun waterpolovaardigheden aan. Zwemmen, springen, spelletjes, tikkertje en gooien met de bal vormen de basis voor de training, die onder begeleiding staat van een enthousiaste trainer(s).

SVH Jeugd waterpolo

Voor de wat oudere beginnende kinderen is er een volgende leeftijdsgroep, namelijk de pupillen van 7, 8 en 9 jaar. Deze groep traint in ondiep en half diep water en speelt net als de jongere groep nog geen competitie wedstrijden in het weekend. Tijdens de trainingen wordt er geoefend op de zwemslagen en gooien met bal. Door het ondiepe bad kunnen ook deze kinderen nog staan op de bodem tijdens de speelse zwem- en baloefeningen. Vaak is er een gezamenlijk afsluitend balspel waarmee het wedstrijdelement langzaam wordt geïntroduceerd.

Wanneer de kinderen wat ouder en/of voldoende zwemervaring hebben, kunnen ze aan de competitiewedstrijden gaan deelnemen. Hiervoor zijn er verschillende jeugdteams in de leeftijden:

Onder 11 jaar / Onder 13 jaar / Onder 15 jaar / Onder 17 jaar / Onder 19 jaar.

Deze teams trainen en spelen wedstrijden onder leiding van een vaste trainer en coach.

U kunt uw kind hier aanmelden, wilt u eerst nog meer informatie dan kunt u mailen naar info@svh-waterpolo.nl.

SVH Jeugd waterpolo